top of page

Project Aapje Papillon


Ergens in februari jl. werd ik door Mariette de Meijer benaderd of ik aapje Papillon kon maken.

Aapje Papillon is de naam van een prentenboek dat gaat over een aapje dat heel graag een vlinder wilde zijn. Het is het verhaal van Lianne Werner, de dochter van Fraukje en Rene en zusje van Elleke Werner. Lianne kreeg kanker en heeft de strijd daartegen helaas verloren. Het boek gaat over dat in dromen alles kan.


Ik had ook wel dromen maar een aapje had ik nog nooit gemaakt. Dus ben ik op zoek gegaan naar een patroon en heb dat aangepast. Want het moest wel op Papillon gaan lijken. Met de foto uit het prentenboek moest ik stiekem aan de slag want 6 april mocht mijn aapje pas het levenslicht zien tijdens de boekpresentatie.


Terwijl er al allerlei aankondigingen voorbij kwamen op Facebook, mocht en kon ik nog niets zeggen over "mijn" aapje Papillon.

Maar 6 april tijdens de boekpresentatie kwam mijn aapje uit de mouw als totale verrassing. De kritieken waren lovend en zeg nou zelf, mijn aapje lijkt er best wel op.


Inmiddels heb ik al 8 aapjes gemaakt, van ieder verkocht aapje doneer ik €5,- aan KiKa

3 van deze aapjes mogen als bijrijder van Mathijs de Boer, Monique Sophia de Jong en Marco Hendriks de Alpe 'd HuZes gaan beklimmen. 

Iedere keer als aapje Papillon de top bereikt maak ik €5,- over aan Alpe 'd HuZes.


Supertrots op "mijn" aapjes, totaal 12x hebben zij de top bereikt en heb ik € 66,- overgemaakt op opgevenisgeenoptie.nl

bottom of page